Op zaterdags ontvangen wij u graag voor advies bij ons op de zaak of bij Boonstra steenhandel. Maak hiervoor even een afspraak zodat u niet hoeft te wachten. We willen graag iedereen helpen en de tijd gunnen.

Leeuwarden, De Boer

< terug naar projecten

In 2016 mochten wij de tuin van Henry en Sandra de Boer in Leeuwarden doen. Hij staat er nu perfect bij, dus we willen hem graag even aan je laten zien!

‘Op een winstille zaterdagmiddag rond een uur of vijf, vind ik het heerlijk om op de vlonder even op de onderste tree van het trapje te zitten’, vertelt Henry de Boer enthousiast.

In 2016 verhuisde familie De Boer naar een nieuwbouwwoning in Goutum, naast de Friese hoofdstad Leeuwarden. ‘Een nieuw huis, betekent een nieuwe tuin’, zegt Henry. ‘We wilden tijdens de voorbereidingen van de bouw in 2015, ook al aan de slag met de voorbereidingen van de tuin. Hier hebben we best even tijd voor genomen’, gaat hij verder. ‘Via een tuinbeurs kwamen we in contact met Michel van Kammen. We zagen zijn staal en het sprak ons meteen aan. Zijn enthousiasme sprak en spreekt ons heel erg aan en we hadden meteen een klik met hem die altijd gebleven is’, zegt Henry met een lach.

 

Eisen aan de tuin

Wat voor eisen hadden jullie aan de tuin, Henry? ‘We wilden een tuin die wel onderhoud vergt, maar niet té veel’, antwoordt hij. ‘Een gazon wilden we niet, omdat we een prachtig uitzicht hebben over de weilanden en onze kinderen zijn zo oud dat we geen springkussens ofzo in de tuin hoeven’, grapt Henry. ‘We hadden eigenlijk maar een paar wensen voor wat we erin wilden. Verder hebben we veel aan Michel zijn input gehad’, gaat hij verder. ‘We houden van strak met strakke lijnen, terwijl de beplanting van Michel wild is. Toch past het heel goed in de omgeving en blijft de tuin heel strak’, vult hij aan.

 

De voorbereidingen

Even later zaten Henry en Sandra al om tafel met Michel. ‘De gesprekken waren leuk. Het ging niet alleen over de tuin, maar ook over andere dingen. De hele sfeer en setting was heel prettig’, vertelt Henry. ‘Vanaf de start zat hij meteen in de goede richting. Hij wist precies wat we mooi vonden en dat kon hij verwerken in zijn ontwerpen. Hij was ook echt op ons gericht’, gaat hij verder. ‘De eerste tekening was door onze wensen buiten het budget. Toch kon hij het zo aanpassen naar onze wensen, dat het wel binnen het budget paste. De tweede tekening was al heel goed en daarna hebben we het alleen nog over formaten gehad’, vertelt Henry. ‘Vervolgens heeft het team van Van Kammen in 2016 de bestrating en de harde kant aangelegd en hebben ze vorig jaar april de beplanting erin gelegd. Dat staat nu mooi in bloei’, gaat hij verder. ‘Wat ik heel prettig vond was dat het hele proces volgens afspraak uitgevoerd en opgeleverd werd. Binnen het budget en zonder fouten’, vult hij aan.

De tekening

Samenwerking

‘Michel zijn enthousiasme maakte de samenwerking fijn. Hij luisterde goed naar ons, was op ons gericht en was heel betrokken. We hadden ook persoonlijk contact met hem’, zegt Henry. ‘Hij is dit jaar in april nog langs geweest voor onderhoud. Wat dingen snoeien, sommige dingen even herbeplant en de boel weer een beetje verdeeld. Een border groeide te groot, dus hebben ze dat omgezet in een andere plek’, gaat hij verder.

Nu, twee jaar later, kunnen ze heerlijk genieten van hun nieuwe tuin. ‘Hij begint heel vol en mooi te worden. We zijn er heel erg blij mee! We zijn veel meer in deze tuin, dan dat we in de tuin waren bij ons oude huis’, vertelt Henry. ‘Ik vind zelf de toepassing van de grote betonnen tegels van 2×2 meter heel mooi. Ook hebben we een prachtige inpandige veranda waar we vaak zitten. We moeten alleen nog wat meer beschutting krijgen voor huis, zodat het nog fijner zitten is’, sluit Henry af.

home / portfolio / leeuwarden-de-boer