Op zaterdags ontvangen wij u graag voor advies bij ons op de zaak of bij Boonstra steenhandel. Maak hiervoor even een afspraak zodat u niet hoeft te wachten. We willen graag iedereen helpen en de tijd gunnen.

Fruitbomen : Planten van de Maand augustus

< terug naar Array

Vroeger waren ze een even dankbare als noodzakelijke aanvulling op het menu en zag je ze bij menig (plattelands)huis in de tuin staan. Tegenwoordig  zijn ze een  leuke blikvanger in zowel plattelands- als stadstuinen: fruitbomen. Logisch, want in het voorjaar laten ze je genieten vaneen uitbundig bloeiende bloesem, terwijl ze in de late zomer en herfst trakteren op heerlijke vruchten. Echte smaakmakers dus en daarom zijn fruitbomen terecht door Bloemenbureau Holland aangewezen als Tuinplant van de Maand augustus.

Om een zo rijk mogelijke oost te verkrijgen is het een absolute must dat fruitbomen op een zonnige plek in de tuin geplaatst zijn. Dat kan, als je een grote tuin tot je beschikking hebt, een flinke jongen zijn. Heeft de tuin een wat geringer formaat  dan volstaan de zogenaamde mini-fruitboompjes, die omdat ze ook prima gedijen in een pot, het ook uitstekend doen op een terras. Een lelijke muur? Die kun  je prima wegwerken met één of meerdere soorten fruitleibomen.  Wist je dat de meest populaire fruitbomen de appel-, peer- en pruimenboom zijn? Maar ook kersen, abrikozen en perziken doen het goed in de tuin, op het terras of tegen een muur of schutting.

Je hoeft geen ervaren tuinier te zijn om plezier te hebben van fruitbomen: praktisch iedereen kan er succes mee hebben. Toch nog wat watervrees over welke boom voor jou het meest geschikt is? Pak dan de telefoon en vraag ons om advies. We vertellen je natuurlijk ook graag hoe je met fruitbomen in pot moet omgaan en hoe het zit met plantenvoeding voor een rijke en smakelijke oogst.

 

home / portfolio / fruitbomen-planten-van-de-maand-augustus