Op zaterdags ontvangen wij u graag voor advies bij ons op de zaak of bij Boonstra steenhandel. Maak hiervoor even een afspraak zodat u niet hoeft te wachten. We willen graag iedereen helpen en de tijd gunnen.

Tuin met zwembad

< terug naar projecten

In het voorjaar van 2019 legden wij een geweldige tuin mét zwembad aan in Hoogkerk. Inmiddels een jaar verder waren we natuurlijk reuze benieuwd naar hoe het de bewoners bevalt. Tijd voor een belletje met Marion. 

 Zeg Marion, hoe zijn jullie destijds eigenlijk bij Van Kammen terecht gekomen? “Per toeval! We wilden een zwembad – al jaren onze droom – en een nieuwe tuin. Onze vorige tuin was mooi, maar ook wat rommelig en er bleef veel water in staan. Hierdoor was het in periodes van veel regenval niet erg prettig was om er tijd in door te brengen. Daarnaast wilden we er minder werk van hebben. Het onderhouden deed ik met plezier, maar ik word ook een dagje ouder!”, lacht ze.  

 Dat is overigens niet aan haar te horen. Marion is een energieke vrouw met een hoop enthousiasme in haar stem. Ze vervolgt snel haar verhaal. “Maar goed, terug naar de vraag. Wij kwam in contact met een partij voor het zwembad. Hij droeg Michel aan. We hadden direct een klik met Michel en gunden hem de opdracht. Uiteindelijk heeft een andere partij, ZSW thuisrecreatie, het zwembad voor ons aangelegd. Michel nam ons mee in de ontwikkeling van onze droomtuin.”  

Hoe ging dat precies? “Najaar 2018 gingen we met elkaar aan tafel. We legden onze wensen aan hem voor: minder onderhoudmeer genieten, fijne hoekjes om te zitten, minder nattigheid én – heel belangrijk – een tuin waarin de diertjes zich thuis voelen. Bijen, vlinders, vogels en egeltjes. We zien ze graag in onze tuin voorbij komen. Michel luisterde goed en vertaalde onze wensen naar een plan. Eerst op papier, daarna in een 3D-programma. Zo konden we ons een beeld schetsen van hoe het zou worden. Dat bleef ik wel lastig vinden, maar Michel kreeg door zijn enthousiasme en goede verhaal mijn vertrouwen. In die periode zocht ik hem ook nog even op op internet – had ik nog niet gedaan – en zag dat hij diverse prijzen had gewonnen. Dus dat zat wel goed.”  

 Er werd een klap gegeven op het plan en in maart 2019 konden we beginnen. “Samen met Michel zochten we de materialen uit. Houtsoort, tegels maar ook een extra schuur. De meeste keuzes hiervoor hebben we binnen één dag gemaakt. De maten waren opgevraagd bij het kadaster en Michel had met een drone de tuin haarscherp in beeld gebracht. Zo had hij een goed beeld van de ruimte en het team kon aan de slag. We werden betrokken waar we dat wilden, zoals bij het uitzoeken van de planten, maar ook enorm ontzorgd in het hele proces. We wilden er zo min mogelijk zorgen van hebben en dat hebben ze echt uitstekend opgepakt. Michel en de mannen in zijn team nemen initiatief en denken in oplossingen. Prettige mensen om om je heen te hebben. Wel belangrijk, je hebt ze toch een paar weken rond je huis lopen.”  

 Ben je tevreden Marion? “Meer dan dat. Nog regelmatig zitten we in de tuin en kan ik het niet laten om Michel een appje te sturen. Zoals laatst: ‘we genieten ons suf!’. En dat is ook echt zo. We genieten volop en brengen veel meer tijd door in de tuin. Niemand kijkt er naar binnen en dus zit ik ’s ochtends om half zeven zorgeloos in het zonnetje mijn krantje te lezen. Onze droom is écht realiteit geworden”, vertelt ze stralend. 

 

 “Oh! Nog leuk om te vertellen. Toen de tuin eenmaal af was, vonden we het zo mooi dat we de woning ook helemaal opnieuw hebben laten stuken. Zodat het weer mooi in het plaatje paste”, sluit ze af met een lach.  

 

home / portfolio / hoogkerk-wieringa