Op zaterdags ontvangen wij u graag voor advies bij ons op de zaak of bij Boonstra steenhandel. Maak hiervoor even een afspraak zodat u niet hoeft te wachten. We willen graag iedereen helpen en de tijd gunnen.

Leeuwarden, Buning

< terug naar projecten

We zijn op bezoek bij Martha en Anco Buning in Leeuwarden, bij wie we afgelopen jaar een prachtige tuin aangelegd hebben. ‘We kunnen in de zomer heerlijk met de zon meedraaien, er is altijd wel een lekker plekje in de zon. Het plekje aan het water hebben we vooral heel veel gezeten met de ondergaande zon. Prachtig om te zien’, vertelt Martha Buning enthousiast.

 

Voorbereidingen
‘We hadden een nieuw huis, dus moesten we uiteraard ook een nieuwe tuin. Ons nieuwe huis heeft een flink stuk grond. We besloten daarom om gelijk een tuin aan te laten leggen, zodat het er niet bij zou blijven’, vertelt Martha. ‘Eerst hebben we hier en daar wat rondgevraagd. Michel had al meerdere tuinen in onze buurt gedaan en die vonden we erg mooi’, gaat ze verder. ‘Vooral zijn werkwijze sprak ons heel erg aan. Alles ging in stappen. Als we het plan niks vonden hoefden we er ook niet mee door te gaan. Het was helemaal vrijblijvend. Ook zijn stijl vonden we mooi en sprak ons aan. Hij heeft een mooie rustige stijl, niet te veel poespas, en hij gebruikt mooie grote tegels’, vult Martha aan. ‘Vervolgens zijn we in november 2017 bij hem op de zaak geweest in Noord-Burgum. Hij maakte een schets en die was eigenlijk meteen goed. We hebben maar een paar dingetjes aangepast om de tuin binnen ons budget te krijgen’, vertelt Martha.

Eisen aan de tuin
Wat waren jullie eisen aan de tuin? ‘We wilden in ieder geval een ruimere oprit, een plek waar we de containers kwijt konden en bomen. Hij heeft dit heel mooi verwerkt in een heg met daarachter bomen die er boven uit steken. Om het wat speelser te maken heeft hij ook nog een hoekje met planten aan de buitenkant van de heg geplaatst. Dit zie je mooi als je aan komt rijden’, antwoordt Martha. ‘Verder hebben we zelf aangegeven waar we het terras en het gras wilden hebben. Hij kwam hierbij weer met nog leukere ideeën. Grint langs de tegels en een prachtig zwevend terras aan de voorkant’, vult ze aan.

De tekening

Samenwerking
De voorbereidingen waren klaar en in maart konden onze mannen beginnen met aanleggen. ‘Het aanleggen van de tuin was perfect getimed. Ze begonnen begin maart en eind maart konden we verhuizen naar ons nieuwe stekje met de nieuwe tuin’, vertelt Martha enthousiast. ‘De communicatie was het fijnste aan het hele proces. Michel is heel toegankelijk en altijd bereikbaar. Ook de jongens die de tuin aan kwamen leggen dachten in het proces goed mee. We hadden bijvoorbeeld een plantenbak die heel dicht naar een schuifdeur kwam. Toen hebben ze dat tijdens het aanleggen nog aangepast. Ze dachten heel goed mee’, vult ze aan. ‘Al met al zijn we heel erg blij met onze nieuwe tuin. We zijn, als het weer het toelaat, altijd in de tuin. In de zomer vind ik het ook heerlijk om lekker in de tuin bezig te zijn. Daar kijk ik weer naar uit!’ sluit Martha af.

 

 

 

home / portfolio / leeuwarden-buning