Op zaterdags ontvangen wij u graag voor advies bij ons op de zaak of bij Boonstra steenhandel. Maak hiervoor even een afspraak zodat u niet hoeft te wachten. We willen graag iedereen helpen en de tijd gunnen.

Leeuwarden, De Vries

< terug naar projecten

Twee jaar geleden mochten we de tuin bij de woning van Rindert en Petra in Leeuwarden helemaal op de schop nemen. ‘In het voorjaar bloeit de ene na de andere bloem of plant, dat is een prachtig gezicht. Als het dan buiten mooi weer is, zit het heerlijk op het grootste terras. Lekker met je gezicht in de zon onder het genot van een sprankelende prosecco om de zomer in te luiden. Heerlijk!’ vertelt Rindert enthousiast.

De oude tuin
‘Onze oude tuin was ‘op’. Hij heeft dertig jaar gegroeid, maar was nu volledig uitgegroeid. Alles was verzakt en het was nodig toe aan renovatie. Na lange tijd hebben we eindelijk de knoop doorgehakt’, vertelt Rindert. ‘We waren al lang aan het nadenken en op een gegeven moment werd de tuin van de overburen overhoop gehaald door niemand minder dan Michel van Kammen. Alles bleef altijd netjes achter en de mannen zetten goed werk neer, daardoor besloten we dat we ónze tuin ook aan Michel toe wilden vertrouwen’, gaat hij verder.

De nieuwe tuin
De volgende stap was een bezoek aan de tuin. ‘Michel kwam langs om alles op te meten en vroeg naar onze wensen, zodat hij aan de slag kon met een ontwerp’, vertelt Rindert. De grootste eis die Rindert en Petra hadden, was minder en vooral makkelijker onderhoud. ‘Verder vonden we het belangrijk om meerdere fijne plekjes te hebben, zodat we zowel in de zon als in de schaduw zouden kunnen vertoeven’, vult Rindert aan. ‘Toen het eerste ontwerp klaar was, konden we inspraak geven. Dingen die we mooi vonden erin houden en dingen die we minder mooi vonden, konden we wegstrepen of vervangen. Zo kwam er een prachtig ontwerp uit.’

Samenwerking
‘Ik durfde goed op Michel en zijn mannen te vertrouwen. Ik was niet thuis tijdens de verbouwing, omdat ik uiteraard terug moest verdienen wat zij in de tuin stopten. ;-)’, lacht Rindert. ‘Ik had ze een sleutel van het huis gegeven, zodat ze zelf binnen konden komen. Vertrouwen was er dus zeker’, gaat hij verder.

‘We zijn heel blij met het eindresultaat. We kunnen lekker op een stoel in de tuin zitten met een hapje en een drankje. Ik ben ook veel meer in de tuin nu. Als het kan zit ik buiten en kijk ik de planten uit de grond’, sluit Rindert af.

   

home / portfolio / leeuwarden-de-vries